Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2015 17:08 - 5 причини, поради които искам да остана в България
Автор: fr0 Категория: Изкуство   
Прочетен: 1563 Коментари: 0 Гласове:
1



 Отдавна искам да споделя моето мнение, защо искам да остана да живея и да се развивам в България. Не мога да кажа, че съм видял много от света, но съм живял известно време в чужбина и краткото ми изложение има за цел да представи моето мнение като един млад човек, студент, мечтател..

 

1.       Достъп до ценни информационни източници;

Избирам да поставя това твърдение на първо място, защото в България всичко може да бъде свалено нелегално – музика, филми, книги. Всеки може да се образова неформално чрез подобни източници на информация, но малко хора го правят. В чужбина за изтегляне на мп3 биха те затворили дълго или би платил глоба, за сметка на това в България може да прочетеш всички книги на Хорхе Букай и да се научиш да програмираш на Java безплатно. Колко ли хора го правят? Колко ли хора оценяват интелектуалния труд? Интелектуалният труд е висше произведение на човешкия разум, безценно!

2.       В България всички се оплакват;

Тук всички се оплакват и рядко предприемат каквито и да е действия. Хората биха подобрили значително живота си, ако просто направят нещата, за които се оплакват. Е, аз съм човек на действията и смятам, че реализацията в България, създаването на бизнес би било лесно, ако не си от хората, които се оплакват.

3.       Почвата е необработена

Възможности за бизнес нисши, въвеждане на нещо, което не е направено или казано по лирично – обработване на почвата, по начин, които до сега не е бил направен. А какво е направено до сега, нали всички се оплакват. Да запрятаме ръкави, драги мой, политиката ще си псуваме вечно и ще си се оплакваме до безкрай и почвата ще я работят разни „некомпетентни“ и пак няма да сме доволни и ще се оплакваме. Време е да разберем, че нещата в нашите животи си зависят от нас.

4.       Терминал 1 и 2

Членството ни в ЕС ни дава възможност да пътуваме, да живеем, да работим в чужбина. Не ти харесва тук? Пробвай другаде, светът днес няма граници, не съм от слепите патриоти, които смятат, че всеки млад човек трябва да си остане и да се развива в България. Точно обратното – младите хора, трябва да пътуват, да научат неща и да ги приложат тук в България, че да може икономиката, образованието и всичко останало да върви напред. Но тук е нашето място след като обиколим света и станем „доайени“

5.       Баницата, шкембето – анархията

Може да се напиеш до 6-7 сутринта, да идеш на шкембеджийница рано сутрин и да удариш едно люто шкембе и да си мислиш колко е хубав живота. А той наистина е хубав след като си прекарал невероятна пиянска вечер с близките хора. Близки хора, ще има навсякъде по света, но няма да имат буйния балкански нрав да се веселят, да са състрадателни и все пак – те са: „твоите си хора“.

Тук е моето място, не казвам, че е лесно или розово, навсякъде е така, но България ни дава възможности за прогрес, да развием недоразвитото, да бъдем доайени. И за това колкото и възможности да имам да се установя в чужбина, смятам да остана в България. 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fr0
Категория: Изкуство
Прочетен: 294695
Постинги: 122
Коментари: 191
Гласове: 305
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930