Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2013 20:38 - Моето мнение за това табу - радикалния ислям
Автор: fr0 Категория: Новини   
Прочетен: 1858 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Гледах по новините относно делото в Пазарджик за радикалния ислям. След
това реших да направя малко проучване в интернет на тема, що е то
радикалния ислям и има ли почва то у нас. Материялите в интернет бяха доста оскъдни. Не получих отговор на своя въпрос и затова реших да публикувам моите размишления относно делото в Пазарджик и като цяло религозната обстановка.

Защо някой е сложил етикет радикален ислям, защо подобни радикалния
действия трябва да бъдат забранени и наказани? Днес, всички ние имаме свобода да избираме, какви дрехи да носим, каква храна да ядем, каква музика да слушаме и естествено - каква религия да изповядваме. Натрапвайки каквото и да е, налагайги нашия начин на живот, стил на мислене на другиго, ние го лишаваме от право да направи избор. Няма да коментирам правото на избор и неразривната му връзка със свободата на личността и противоконституционността на подобно деяние или лишаване на едно лице от право на избор, няма да се впускам в цитиране на членове от конституцията и други нормативни актове. Спомням си мнението на една от лекциите на проф.
д-р Тенчо Колев относно личностната свобода, цитирам "Хората днес не могат да разберат, че там където свършва тяхната свобода започва моята". Радикалният ислям прекрачва тази граница. Не ме разбирайте погрешно, аз съм човек, който толерира хора изповядващи исляма, но нека това да бъде личен избор.

Нарочно избирам тази елементарна форма на изказ и в заключение ще кажа, че съм твърдо против радикалния ислям. Твърдо против всичко така радикално. Надявам се, че това не е просто поредната пропагадна игра, чиято цел за сега остава неизвестна. Но мисля, че изповядването на подобен радикален ислям би нарушил мира, ескалация на етническото напрежение. Дано и нека хората проповядващи радикален ислям получат своето възмездие. Грамотността и образованието на нацията са най-силните инструменти срещу този феномен.







Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. podvodni - Не съществува такова понятие като ...
04.02.2013 22:38
Не съществува такова понятие като радикален ислям. Това определение е чисто медийно (западно) творение. Изфабрикувано е въз основа на отношението към жените, децата и семейството като цяло, но това отношение е свързано, само и единствено, с националните традиции на отделните народи. Тъй нареченият радикален ислям, не е плод на религията а на геополитиката и невежеството на "цивилизованият свят".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fr0
Категория: Изкуство
Прочетен: 293183
Постинги: 122
Коментари: 191
Гласове: 305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031